Πήγα να αποφύγω την κίνηση που είχε στην τσιμισκη και έστριψα προς τα πάνω
Για να περάσω από την Αλέξανδρου σβόλου.
Είχα καιρό να περάσω από κει.
Από τα φοιτητικά μας στέκια
Ζωγια και τσάι … μμμμ με βιβλία απλωμένα για να διαβάσεις
Καφέ άλφα στην γωνία, τάβλι, χαρτιά, γκρινιάρη, τότε βρίσκαμε και μέρος να παρκάρουμε εκεί…. Σήμερα ούτε να το διανοηθείς.
Στο Ναυαρίνο περπατούσαν φατσουλες φοιτητών με σημειώσεις στο χέρι.
Απλά ντυμένοι και φρεσκαδουρες
Πιο κάτω ο παλιός κινηματόγραφος ο έσπερος
Τον θυμάμαι που είχε γίνει λαμπογιαλο το βράδυ των εκλογών του 89
Και ξαφνικά διαβάζω την λεζάντα του αιώνα!!!!
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ !!!!!!!
Κόπηκαν τα πόδια μου………. Τρεχαν τα σάλια μου……..
Έκανα πως δεν την είδα αλλά το βλέμμα σαν μαγνητισμένο γύρισε ξανά προς τα κει
Αραδιασμένες οι nutelles πάνω στο ράφι
Και η πινακίδα να μου φωνάζει
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!!!
Πάτησα γκάζι και έφυγα,
Μα να μην έχουν κάνει μια εσοχή στον δρόμο να μπορείς να σταματήσεις να πάρεις
12443 μερίδες .
Τστσς
Άδικη κοινωνία :Ρ
Για να περάσω από την Αλέξανδρου σβόλου.
Είχα καιρό να περάσω από κει.
Από τα φοιτητικά μας στέκια
Ζωγια και τσάι … μμμμ με βιβλία απλωμένα για να διαβάσεις
Καφέ άλφα στην γωνία, τάβλι, χαρτιά, γκρινιάρη, τότε βρίσκαμε και μέρος να παρκάρουμε εκεί…. Σήμερα ούτε να το διανοηθείς.
Στο Ναυαρίνο περπατούσαν φατσουλες φοιτητών με σημειώσεις στο χέρι.
Απλά ντυμένοι και φρεσκαδουρες
Πιο κάτω ο παλιός κινηματόγραφος ο έσπερος
Τον θυμάμαι που είχε γίνει λαμπογιαλο το βράδυ των εκλογών του 89
Και ξαφνικά διαβάζω την λεζάντα του αιώνα!!!!
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ !!!!!!!
Κόπηκαν τα πόδια μου………. Τρεχαν τα σάλια μου……..
Έκανα πως δεν την είδα αλλά το βλέμμα σαν μαγνητισμένο γύρισε ξανά προς τα κει
Αραδιασμένες οι nutelles πάνω στο ράφι
Και η πινακίδα να μου φωνάζει
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!!!
Πάτησα γκάζι και έφυγα,
Μα να μην έχουν κάνει μια εσοχή στον δρόμο να μπορείς να σταματήσεις να πάρεις
12443 μερίδες .
Τστσς
Άδικη κοινωνία :Ρ
6 σχόλια:
12443 μερίδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
άδικη κοινωνία πραγματικά :Ρ
Καλημερα Λενα μουλειψαν τα κειμενακια σου. Ελπιζω να μην μας τα αργεις τοσο πολυ μελλοντικα γιατι θα κανω λαμπογυαλο το μπουγατσατζιδικο Χαχαχαχαχα Καλο χειμωνα.
γιαννη 8α σου κρατησω 1 1/2 μεριδα :Ρρρρ
αμα αρχισω και γραφω πιο συχνα γιωργο δεν 8α εχεις μυαλο για δουλεια :ρρρρρρρρρ
καλο χειμωνα και σε σενα
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΑΑΓΗ ΣΕ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΙΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΙΡΙ ΜΟΥ :-).
-- Αρχίζουμε με το φύλλο (πάντα δικής μου συνταγής),
- 5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις (με αυτό βγαίνει
διαφορετικό λίγο, αν φτιάξουμε μικρότερη πίτα και θέλουμε πιο λίγο ζυμάρι
τότε αναλογικά αλλάζουμε όλες τις αναλογίες, ή να βάλουμε για όλες τις
χρήσεις αν δεν έχουμε σκληρό αλεύρι ΟΧΙ με το σιμιγδάλι όμως),
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι,
- 1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη για το ζύμωμα,
- 1/2 κουταλάκι αλάτι χονδρό,
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για το ζύμωμα (μπορεί να μπει 1/2 φλιτζάνι
λάδι ή καθόλου και αντιστοιχίζουμε την ποσότητα ελαιολάδου που δεν
βάζουμε με νερό ή και φρέσκο βούτυρο αν δεν έχουμε χοληστερίνη) και όσο
χρειαστεί για υπόλοιπη χρήση στα φύλλα που δεν μετρώ ούτε συνυπολογίζω
με το 1 φλιτζάνι,
- 1 φλιτζανάκι του Ελληνικού καφέ ξύδι μόνο μπαλσάμικο (αλλά αν δεν έχουμε
τότε κανονικό ξύδι ή μηλόξυδο ή απλό κανονικό που δεν το συστήνω τόσο
για γλυκές πίτες αλλά από το τίποτα είναι καλό),
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό από φρεσκοστημένα Ελληνικά πορτοκάλια,
- Όσο νερό σηκώσει,
-- Αρχίζουμε το ζύμωμα γράφοντας κάτι που το έχω ξαναγράψει!!!!!
(σηκώνουμε τα μανίκια μας περνούμε το ύφος που έχουμε όταν το μαγικό
ταιρι σαν να βρίσκεται απέναντι και τώρα με την έκπληξη για γλυκιά πίτα και
κοιταζόμαστε σχεδόν με γλυκό βλέμμα αυτό το πολλά υποσχόμενο και…..)
- Σε ένα μεγάλο δοχείο ρίχνουμε το αλεύρι σιμιγδάλι την άχνη ζάχαρη το αλάτι
και τα ανακατεύουμε να γίνουν μια ομοιόμορφη σκόνη μαζί,
- Κάνουμε στο κέντρο του μια λακκούβα και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο,
- Ρίχνουμε μαζί και το ξύδι (αυτό θα κάνει το φύλο περισσότερο τραγανό),
- Ρίχνουμε μέσα και τον χυμό από φρεσκοστημένα Ελληνικά πορτοκάλια,
- Αρχίζουμε το ζύμωμα και ρίχνουμε νερό για συμπλήρωμα όταν χρειαστεί,
- Όταν δεν κολλά στα χεριά θεωρείται έτοιμο (ζυμώνεται αρκετή ωρίτσα),
- Τότε το σκεπάζουμε για να ξεκουραστεί 30 λεπτά,
- Μετά τα 30 λεπτά το φτιάχνουμε 9 μπαλίστες τις λαδώνουμε τις σκεπάζουμε
και τις αφήνουμε ακόμα μια ώρα στο ψυγείο,
- Μετά παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε τα φύλλα ρίχνοντας λίγο αλεύρι
στον πάγκο που τα ανοίγουμε, και ένα ένα εννοείται όταν ανοίγεται
τοποθετείται στο ταψί και ρίχνουμε και απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο επάνω
από το καθένα φύλλο,
- Τώρα για τις γεμίσεις αναλόγως πάντα δουλεύει και λίγο το μυαλό μας
(εμένα καπνίζει, ανεβάζει θερμοκρασία και ρετάρει αλλά…..)
- 4 φύλλα, γέμιση, 5 φύλλα από επάνω,
-- Για τη γέμιση θέλουμε :
- 1/2 και ένα ποτήρι μάλλον λίτρο γάλα,
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι,
- 2 βανίλιες εκτός αν έχουμε καρπό και τότε τα σπόρια από 2 καρπούς,
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα Finetti ή ΙΟΝ για εμένα, είναι Ελληνικές ακόμα,
- 2 κουταλιές τις σούπας φρέσκο βούτυρο (προαιρετικό),
- Βλέμμα στο μαγικό ταίρι με την σκέψη και την καρδιά να χτυπά ασυστόλως
ασύστολα (πολλά λέω, εδώ είναι ακριβώς μετά από ΤΟ τηλεφώνημα.....),
- Ανοίγουμε το μάτι (τις κουζίνας μόνο) και ρίχνουμε μέσα το γάλα και σε
πολύ χαμηλή ένταση αναμένουμε να ζεσταθεί ανακατεύοντας συνεχώς
από την αρχή ελαφρά και μόλις ανεβάσει θερμοκρασία.....
- Ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι δεν σταματάμε το συνεχές ανακάτεμα ούτε τώρα,
- Μόλις αρχίσει να γίνεται ένα ρίχνουμε μέσα και την σοκολάτα σπασμένη σε
κομματάκια για να λιώσει γρηγορότερα το φρέσκο βούτυρο (προαιρετικά) και
τις βανίλιες πάντα ανακατεύοντας συνεχώς,
- Όταν αρχίζει να πήζει (έχει λιώσει φυσικά η σοκολάτα) η κρέμα συνεχίζουμε
λίγο ακόμα και κατεβάζουμε από την φωτιά τότε αρχίζουμε να απλώνουμε τα
φύλα τις πίτας στο ταψί όπως λέω πιο επάνω μόλις απλώσουμε το τέταρτο
φύλο βάζουμε μέσα την κρεμούλα και.....,
- Χαράζουμε τα επάνω με ένα μαχαίρι (μέχρι το 3 από επάνω φύλλο) και
ρίχνουμε και απλώνουμε ελαιόλαδο ή λιωμένο φρέσκο βούτυρο από επάνω,
- Με ένα πιρούνι τρυπάμε εδώ και εκεί για να μην φουσκώσει και σκάσει η
πίτα και το κάνουμε σε όλες τις πίτες αυτό,
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 1
ωρίτσα (την προσέχουμε οπτικώς κιόλας βεβαίως βεβαίως),
- Όταν είναι έτοιμη κλείνουμε τον φούρνο και την αφήνουμε μέσα με
μισάνοιχτη πόρτα να χωνέψει και να τραβήξει λίγο για 15 λεπτά,
- ΚΑΊΊΊΊΊ το κλασσικό πλεον χτυπά το κουδούνι του σπιτιού ποιός να είναι
ποιός να είναι και μπαίνει μέσα με χορευτικές ζηλευτές κινήσεις το.....
- Και λέω όλο καμάρι 'Λατρεμένο μου ότι θα σου έπαιρνα τηλέφωνο ότι έχω
αρρωστήσει να φέρεις πορτοκαλάκια αλλά ήρθες εσύ και είναι ΤΟ φάρμακο
αυτό ότι και να λένε οι υποχθόνιοι (τι είπα πάλι!!!!!)'.....
- Και νάάάάά έχει φέρει στο σχετικώς άσχετο θαρρείς και γνώριζε πορτοκάλια,
- 'Έλα λατρεμένο μου να κάνουμε ατασθαλία σου μυρίζει κάτι?????'
- Μάλλον τις μύρισε και άρχισε λιποθυμικές τάσεις 'Τι έκανες πάλιιιιι έχει
λιποθυμήσει η γειτονιά λες και κάνεις πρόσκληση σε όλους'
- 'Να έρθουν όταν τελειώσει η πίτα με κρέμα σοκολάτα και πορτοκάλι στο
φύλο και τώρα που σε βρήκα (ή με βρήκε δεν θυμάμαι λέω τώρα!!!!!) κιόλας
απέκτησα και σκοπό ζωής (το τσάκισα τώρα το μαγικο ταιρι μου!!!!! ή μήπως
τσάκισα ο ίδιος εδώ και τόόόόόσο καιρό?????),
pou einai auto me thn mpougatsa???
στελιο ........ υποσχεθικες να την κανεις εσυ .
σ ευχαριστω :)
νικο ....... ειναι στην αλεξανδρου σβολου ( παλια πριγγ νικολαου) στον ναβαρινο ( πεζοδρομο)
καλο μαρχαλιασμα:Ρ
Δημοσίευση σχολίου