Ε δεν γίνετε……..
Δεν επιτρέπετε …….
Είναι αδιανόητο …………
Μη σου πω και απαράδεκτο …………
Θα βάλω και εγώ μια συνταγή
Λοιπόν αύριο θα φάμε Spätzle με φακή και Seidewürstchen
Τα Spätzle ( σπετσλε) είναι ένα είδος ζυμαρικού
Δεν επιτρέπετε …….
Είναι αδιανόητο …………
Μη σου πω και απαράδεκτο …………
Θα βάλω και εγώ μια συνταγή
Λοιπόν αύριο θα φάμε Spätzle με φακή και Seidewürstchen
Τα Spätzle ( σπετσλε) είναι ένα είδος ζυμαρικού
( στυλ κοντά χοντρά μακαρόνια)
Μπορείτε να τα βρείτε σε μαγαζιά που πουλαν γερμανικά προϊόντα ( στη θεςς στο deutsche metzgerei περιοχή πρακτικερ)
Μπορείτε να τα βρείτε σε μαγαζιά που πουλαν γερμανικά προϊόντα ( στη θεςς στο deutsche metzgerei περιοχή πρακτικερ)
( στην Αθήνα δεν ξέρω αν ξέρει κάποιος ας πει)
( στις άλλες πόλης θα σας το στείλουμε με κουριερ)
όσοι δεν βρείτε γενικός παραγγειλτε από το ιντερνέτ
( χααααα! Τι νομίζατε θα σας πω τπτ εύκολο) :Ρ
Λοιπόν
Τα βράζετε κανονικά όπως τα μακαρόνια
( χααααα! Τι νομίζατε θα σας πω τπτ εύκολο) :Ρ
Λοιπόν
Τα βράζετε κανονικά όπως τα μακαρόνια
( ε όλοι ξέρετε δεν θέλει φιλοσοφία)
Κάνετε φακή …… όπως την κάνετε κανονικά … όχι πολύ σάλτσα και με καθόλου ζουμί
Κάνετε φακή …… όπως την κάνετε κανονικά … όχι πολύ σάλτσα και με καθόλου ζουμί
( ε όλοι ξέρετε δεν θέλει φιλοσοφία )
Όσοι δεν ξέρετε ρωτήστε την μαμά σας ….. ή βάλτε την μαμά να κάνει ( πιο εύκολο)
Λίγο πριν σβήσετε την φακή ……. Ρίχνετε μέσα ολόκληρα ή κομμένα Seidewürstchen
Όσοι δεν ξέρετε ρωτήστε την μαμά σας ….. ή βάλτε την μαμά να κάνει ( πιο εύκολο)
Λίγο πριν σβήσετε την φακή ……. Ρίχνετε μέσα ολόκληρα ή κομμένα Seidewürstchen
( λουκάνικα απλά χωρίς μπαχαρικά)
( τα βρίσκετε παντού)
Σερβίρετε όπως τα μακαρόνια ….. και ρίχνετε από πάνω αντί για σάλτσα την φακή
Μην ακούσω κανένα μπλιαξ ….. γιατί όσοι το είπαν και έφαγαν μετά … θελαν και δεύτερο πιάτο.
Για τις μερακλούδες έχει και συνταγή για τα Spätzle
500 γρ αλεύρι
5 αυγά
150-200 γρ νερό
Αλάτι
Ανακατεύετε όλα μαζί ….. γίνετε ζυμάρι ….. το βάζετε πάνω σε ένα ξύλο κουζίνας
Σερβίρετε όπως τα μακαρόνια ….. και ρίχνετε από πάνω αντί για σάλτσα την φακή
Μην ακούσω κανένα μπλιαξ ….. γιατί όσοι το είπαν και έφαγαν μετά … θελαν και δεύτερο πιάτο.
Για τις μερακλούδες έχει και συνταγή για τα Spätzle
500 γρ αλεύρι
5 αυγά
150-200 γρ νερό
Αλάτι
Ανακατεύετε όλα μαζί ….. γίνετε ζυμάρι ….. το βάζετε πάνω σε ένα ξύλο κουζίνας
( δεν ξέρω πως λέγετε)
μέσα σε βραστό νερό
17 σχόλια:
Στη φωτογραφία πολύ ωραίο φαίνεται το πιάτο αλλά βρε Λένα μου από γεύση λέει ή τελικά δεν θα τον γλυτώσουμε τον έμετο?
καλές οι φακές
ταιριάζουν με τα μακαρόνια έχω ξαναφάει ..ελα και νυκοκυρά ...
΄καλό σου βραδυ
TI EINAI AYTO POY MOY EKANES BRADIATIKO. TREXOYN TA SALIA MOY... STEILE AMESOS ENA PIATO, GIATI 8A XASO TO PAIDI!
DIN
PAIDIA NA TO DOKIMASETE ENA APO TA KALITERA FAGITA POU EXOUN EDO -GUTEN APETIT-KALH OREKSI-AMA KANETE KAI LIGO SOS 8A EINAI MOUMMMMMMMMMMMM
Θα το δοκιμάσω, μ' αρέσει να πειραματίζομαι στη κουζίνα, τώρα αν δεν βρω τα σπέτσλε πειράζει να βάλω πένες ή να σπάσω σε μικρά κομμάτια μακαρόνια Νο 2 του πατσίτσιου; Δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά στη γεύση, το σχήμα μόνο αλλάζει.
@μαρακι ...... εχε μου εμπιστοσυνη λεμεεεε ειναι απαιχτο!!!
@γιαννη.... με τα συγκεκριμενα οι φακες ειναι απαιχτες!!!οχι δεν ειμαι νοικοκυρα... καλοφαγου ειμαι :ΡΡρ
@ντινακι ..... κρατισουυυυ αυριοοοο
@μολε ...... πεστααα!!! αν τους πω και με τσιγαριστο κρεμμυδι και και schweinegschnetzeltes.... mahlzeit δεν λεω αλλα
@λυκε .... ταιριαζουν πιο πολυ .. αλλα εγω το εχω κανει και με μακαρονια κανονικα.... αν βρεις κανει ειναι πανευκολο
καλο βραδυ :))
Αντε να δουμε σε τι αλλα δρομακια θα μας βαλεις να περπατησουμε; Ολο καινουρια πραγματα μας μαθαινεις. Καλημερα
Το πιάτο φαίνετε καταπληκτικό πρέπει να το δοκιμάσουμε σίγουρα αλλά εγώ θέλω και τη συνταγή για τα καταπληκτικά κεφτεδάκια που έχω μάθει ότι φτιάχνεις
Καλημέρα και καλή εβδομάδα
ΚΑΛΛΙΣΤΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕλενοΚορινομαμοκοκκινομαλλούσα ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ εδώ ο ειδικός (νομίζω) στα περί κουζίνας ΘΕΜΑΤΑ εν αναμονή ερωτήσεων (άσχετο: έχει σχέση ο Γιάννης Παππάς με Ν. Ηράκλεια τότε τον Αρχαίο καιρό ;;;;;) OVER.- ΕΠΙΝΥΟΣ ΧΕΟΝ – STIcheetos - ΕΣΤΕ ΗΜΑΡ ΛΥΚΟΥΣΑ ΓΛΑΥΚΑ
πολύ νηστίσιμα πράγματα μας βάζεις βρε! αχ! πάει η δίαιτα
@αλτερ ...... και οποιος αντεξει :Ρρ
@ευη ..... ποιον θες να δηλητιριασεις πες μου και 8α σου πω :Ρρρρρρρρ
@στελιο ...... καλημερες :)
@τυλερ ........ αν νυστευεις ειναι ευκαιρια να το δεις σαν πειρασμο που θα αποφυγεις :Ρ
αν κανεις διαιτα ..... χεστην :Ρ
την καλημερα μου σε ολους :))
Καλημέρα. Ιδού η ελληνική παραλλαγή (χωρίς ζυμαρικά) -αν θέλεις τα προσθέτεις!
Υλικά
500 γρ. φακές
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
Λάδι
Ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι
2 μοσχαρίσια λουκάνικα
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές και τις σουρώνουμε. Προσθέτουμε καινούργιο νερό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για μια ώρα. Το αλατοπίπερο θα το προσθέσουμε προς το τέλος. Όταν οι φακές είναι έτοιμες θα βάλουμε στο κάθε πιάτο όσο λάδι και ξίδι θέλουμε.
Κόβουμε το λουκάνικο και το τηγανίζουμε ελαφρά. Το προσθέτουμε τέλος στις φακές και σερβίρουμε.
(Μπορούμε να στείλουμε ο ένας στον άλλο το φαγητό με κούριερ!)
Ή να βάλουμε το κοινό να ψηφίσει!
Ως χορτοφάγος επί 17 συναπτά έτη σας δηλώνω ότι η συνταγή είναι τέλεια κι όποιος δεν δοκιμάσει, κακό του στομαχιού και του ουρανίσκου του!
Φιλιά πολλά και καλή όρεξη!
@κωστα ......... να τα μας ..... ΚΑΙ μαγειρας !!!!
οσο για το κουριερ.... με καλη θεληση ολα γινονται :))))
@λεονταρακι ...... καταλαβα δεν μας φτανει ενα φακελακι :Ρ
την καλησπερα μου :)
Διευκρίνιση:
Έχω φάει αυτό το φαγητό ΧΩΡΙΣ τα λουκανοειδή!!!
ναι βρε ..... τοσο μας κοβει :))))
φιλια
Δημοσίευση σχολίου