Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

To bitch or not to bitch ?!!.......


Ο Εντι Μερφι είπε κάποτε σε μια συνέντευξη :

,, Η καλύτερη συμβουλή που άκουσα ποτέ μου είναι : μην ακούς συμβουλές των άλλων,,


Έχει δύναμη αυτή η σκέψη επειδή σε βάζει σε θέση οδηγού, ακριβώς στον ,,πίνακα έλεγχου,, της ζωής σου .


Δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παψεις να αναζητάς πληροφορίες ή εξωτερικά ερεθίσματα, απλώς σημαίνει ότι εσύ είσαι ο οδηγός.


Εσύ επιλέγεις τον προορισμό σου.


Αυτή η στάση επιδρά άμεσα για το αν ένας άντρας σε βλέπει ως ανεξάρτητη.


Τη στιγμή που θα παψεις να είσαι ένας ανεξάρτητα σκεπτόμενος άνθρωπος και θα αρχίσει εκείνος να σκέπτεται για σένα , θα εκτιναχτείς κατευθείαν από την θέση του ,,οδηγού,, και θα προσγειωθείς κατευθείαν στη θέση του ,, χαλιού για πάτημα,,


Τη στιγμή που κάποιος άλλος μπορεί να σου επιβάλει τι να σκεφτείς ή πώς να νιώσεις για τον εαυτό σου, βρίσκεσαι στο έλεος του.


Η στάση αυτή επίσης επηρεάζει την επιτυχία και σε πολλούς άλλους τομείς.


Όσο αφήνεις κάποιον άλλον να παίρνει αποφάσεις σχετικά με την καριέρα σου, τα όνειρα σου ή τις φιλοδοξίες σου, έχει περιορίσει δραστικά τον εαυτό σου.


Θα είσαι τόσο πετυχημενη όσο σου επιτρέπει αυτό το άτομο να είσαι.



Απόσπασμα από το βιβλίο why man love bitches

Ισχύει τόσο για γυναίκες όσο και για άντρες

62 σχόλια:

μυστικοπαθής ατζέντης είπε...

Αυτό το κείμενο παρακαλώ να αποσυρθεί άμεσα, είναι στο σύνολο του ανυπόστατο (ειδικά οι δύο τελευταίοι παράγραφοι)

tsaousa είπε...

Δεν έχω αφήσει ποτέ κάποιον να αποφασίσει για μένα, σε οτιδήποτε, σε σημείο να καταντάει κουραστικό.
Νομίζω ότι η συμβουλή κάποιου που σε αγαπάει πραγματικά είναι χρήσιμη. Φυσικά, αν και μόνο αν, γνωρίζει όλες τις παραμέτρους.
(όπως βλέπεις, αυτό είναι αδύνατον...)

Ευρύνοος είπε...

"ανεξάρτητα σκεπτόμενος άνθρωπος"?
χλωμό..

κάθε σκέψη, κάθε απόφαση, είναι απόρροια βιωμάτων, γνώσεων και ιδεών που κάπου έχουμε ακούσει-διδαχτεί..

άρα τίποτα δέν έχουμε "ανεξάρτητο"..
εκτός αν υπάρχει κάπου κάποιος που έζησε-μεγάλωσε μόνος σε μιά ερημιά και αυτοδιδάχτηκε τα πάντα..

υπάρχει;

καλησπέρα σας..

kakos lykos είπε...

Όσο και να θέλουμε να είμαστε, ή να πιστεύουμε ότι είμαστε ανεξάρτητοι, πάντα σε κάποιο τομέα της ζωής μας είμαστε εξαρτημένοι από κάποιον ή κάποιους άλλους, είτε αυτοί λέγονται οικογένεια είτε εργοδοσία είτε οτιδήποτε άλλο.

Καλό βράδυ Korinoskilo!

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΟΛΟΙ ΕΞΑΡΤΟΜΑΣΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΔΡΑΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ.ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ

alterego είπε...

Eτσι ειναι Ελενα. Ασε με να κανω λαθος. Ασε με να το καταλαβω μονος μου το λαθος.
Καλη σου μερα.

KaLLinaki είπε...

έτσι..έτσι..άλλωστε το να είσαι ανεξάρτητος δεν σημαίνει κόντρα στους ανθρώπους...μπορείς να συμφωνήσεις όταν πρόκειται για κάτι σωστό.
Σημαίνει να μην νοιώθεις ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟς να συμφωνήσεις με κάποιους για να μην χάσεις κάτι που δεν αντέχεις να χάσεις.
καλημερούδια

korinoskilo είπε...

@ατζεντη μου ..... μολις απαντησουν ολοι θα αποσυρθει οκ :ρρρρρ


@τσαουσα ..... δεν περιμενα κατι διαφορετικο απο σενα ;)
το λεει το κειμενο ....να αναζητας πληροφοριες ή εξωτερικα ερεθισματα... απλα να μην κανεις οτι σου υπαγορευουν αυτο ειναι το ζητουμενο :))))




@ευρυ ..... με ολα αυτα που αναφερεις (βιωματα,γνωση,ιδεες,κτλ) να προχωρας και να παιρνεις αποφασεις για οτν εαυτο σου , οχι να αφηνεις καποιον αλλον να αποφασιζει ... αν θα δουλεψεις , που θα δουλεψεις, αν θα εισαι με καποιον μαζι, αν θα χωρισεις κτλ κτλ
εσυ το πηγες πολυ σε βαθος.... και εκει θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου :))))



@λυκαινα .... μπορει η εργοδοσια ή η οικογενεια να σου επιβαλει τι να σκεφτεις ή πως να νιωσεις για τον εαυτο σου?!!! σε αυτο το σημειο βρησκετε η λεξη ,,ανεξαρτισια,, :)))


@θαναση ..... διαφωνω .. ακουω τι εχουν να μου πουν αυτοι που με αγαπαν... αλλα την αποφαση για το τι θελω να κανω θα την παρω εγω για μενα :))))))

@γιωργο ...... και δεν ειναι απαραιτητο οτι θα ειναι λαθος .. καθε εμπειρια που μαζευουμε απο μια μας αποφαση .... ειναι για καλο :))))


@καλλη ..... σωστα το τοποθετησες.. εκει ειναι η διαφορα :)))))


καλημερουδια σε ολους :)))))

Unknown είπε...

Καλημέρα

Το έχω διαβάσει το βιβλίο, είναι πολύ καλό. Και βέβαια το να πατάει κάποιος στα πόδια του δεν σημαίνει ότι είναι bitch...

Ασφαλώς όλοι έχουμε δεχτεί επιρροές στη ζωή μας, για να διαμορφώσουμε το χαρακτήρα μας και τον τρόπο που σκεπτόμαστε, όμως από την στιγμή που είμαστε ενήλικοι οι αποφάσεις που αφορούν εμάς, πρέπει να παίρνονται με βάση τις δικές μας ανάγκες, τις δικές μας επιθυμίες και ικανότητες, έστω τα δικά μας ερεθίσματα...

Όποτε κάποιος σκέφτεται: "εγώ ήθελα να κάνω αυτό αλλά δεν το έκανα γιατί ο τάδε είχε διαφορετική γνώμη", τότε σημαίνει ότι κάποιος έχει βάλει για τα καλά το χεράκι του στο τιμόνι της ζωής μας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Φιλάκια

ΛΕΩΝ είπε...

Το "μέτρο" είναι νομίζω ο καλύτερος δρόμος. Φυσικά και πρέπει να ακούς και ίσως να λαμβάνεις υπ όψιν σου κάποιες φορές τις συμβουλές των άλλων, αλλά μόνο έως εκεί που δεν προσπαθείς να αποφασίσεις "ως" να είσαι ο άλλος αλλά να διατηρείς την δική σου προσωπικότητα.

μυστικοπαθής ατζέντης είπε...

Καλώς. Η διαβεβαίωση σας μου αρκεί.

Tyler Durden είπε...

εννοείται πως ανεξάρτητοι με τη απόλυτη έννοια του όρου δεν μπορούμε να έιμαστε, είναι μια φιλοσοφική χίμαιρα, αλλά μπορούμε να μην είμαστε στο χέρι κάποιου. Πιο εύκολο να μην εξαρτώμαστε από το έτερον ήμισυ, πιο δύσκολο από το αφεντικό μας, όχι όμως αδύνατο.

ΑΝΤΙΓΟΝΑΚΙ είπε...

Πιστευω στην σημερινη εποχη καποια/ος θα ακολουθησει αποφασεις του αλλου γιατι νοιωθει τοσο ανασφαλης και θελει απο καπου να πιαστει η εστω να κρεμαστει να.....σε ακομη χειροτερη περιπτωση να δημιουργησει εντυπωσεις και να δωσει αξια στον αλλον υποτιμοντας τον ευατο του....
Που στην τελικη ο αλλος ειναι πολυ πιο ανασφαλης απο τον ιδιο...
οχι θα ακουσω τι εχει να μου πει.....θα το συζητησω αλλα...η τελικη αποφαση θα ειναι ΔΙΚΗ ΜΟΥ και μονο....
Πολλες φορες γινονται και για να διαχωρισουν καποιες σχεσεις ανθρωπων...απο κακια η και ζηλεια...ακομη και εκδικηση γιατι δεν μπορουν να ειναι σαν καποιους κοντινους τους ανθρωπους :))))
Πολλα ειπα....
Καλημερα να εχεις...
Φιλιααααα!!!!

stellaal είπε...

Απόλυτα ελεύθερος άνθρωπος είναι δύσκολο να υπάρξει. Ελεύθερος από θέλω άλλων , από ανάγκες άλλων από απωθημένα που δεν γνωρίζει.
Γι αυτό και η κάθε μέρα, μας πηγαίνει ένα βήμα παραπάνω στο να ξεδιαλύνουμε αν όλα αυτά που πράττουμε , που πρεσβεύουμε είναι πράγματι δικά μας.
Ποτέ είναι αργά να ανακαλύψουμε την αλήθεια μας!
Απαραίτητη προυπόθεση: η συνειδητή ζωή και όχι η ζωή από αδράνεια!!!

Πολλές Τεταρτιάτικες καλημέρες!

korinoskilo είπε...

@λιλυ .... ναι εχει πολυ καλη οπτικη γωνια το βιβλιο :) ο τιτλος bitch ειναι σιγουρα για την υπερβολη του θεματος .... αλλα καλυτερα bitch παρα ,,χαλακι,, ;)
στα αλλα που λες απλα συμφωνω μαζι σου :))))))


@μαρια....... ναι αυτο λεει το κειμενο... να εισαι ανοιχτος στα ερεθισματα... αλλα να κανεις αυτο που πιστευεις εσυ για σενα ... να μην αποφασιζει αλλος για σενα ;)


@ατζεντη ... ;)


@τυλερ..... ανεξαρτητοι για το πως σκεφτομαστε για τον εαυτος μας ομως μπορουμε να ειμαστε ... και οχι να αφηνουμε καποιον αλλον να μας ,,ταπωνει,, ;)


@αντι ..... το πιασες το θεμα απο την βαση ..... ανασφαλεια το μεγαλο ατου να σε κανει ο αλλος χαλι ;)


@ρεινινται ....... οταν γινετε συνηδειτα κατι ... εχει καλως ... οταν οχι ειναι προβλημα :) οι τεταρτιενες καλημερες ολα τα λεφτα :))))


καλημερουδια σε ολους :)

Little Hope Flags είπε...

Αυτά τα καμουφλαρισμένα βιβλία αυτο-βοήθειας δεν τα εκτιμώ ιδιαίτερα. Αλλά δεν είναι λογικό ότι αν αφήνεις στους άλλους τον έλεγχο κάποια στιγμή θα σε πατήσουν κάτω; Όσο για τη φράση του Έντι Μέρφι...είναι παράδοξο. Αν κάποιος τον συμβούλευσε να μην ακούει συμβουλές, δε θα έπρεπε να ακούσει αυτή τη συμβουλή, όμως αν δεν την ακούει, θα μπορεί να την ακούσει και τελοσπάντων, είναι κυκλική αναφορά! χιχι

Καλημέρα korinoskylaki!!

korinoskilo είπε...

@καρινα ...... για σενα μπορει να ειναι λογικο ... για αλλους ομως οχι ... γι αυτο υπαρχουν καταπιεσεις και επιβολη γνωμης απο γονεις, αφεντικα, συζηγους, κτλ κτλ ....
εγω παλι αυτα τα καμουφλαρισμενα βιβλια τα παω γιατι ξεκαμουφλαρουν πολλες αληθειες που εμεις καμουφλαρουμε ;)


καλημερουδια :)))

Estrella is little miss Greeky είπε...

Δηλαδή θα βρεθείς στην θέση του συνοδηγού, όχι και χαλί για πάτημα. Αλλά...άλλο είναι να συνυπάρχεις με κάποιον και άλλο να μην υπάρχεις καθόλου, κακά τα ψέματα. Αν δεν μετράει η άποψή σου, δεν μετράς σαν άνθρωπος. Και στον μόνο άνθρωπο που πρέπει να μετράει η άποψή σου είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Γενικά δεν πρέπει να αφήνουμε τους άλλους να μας μεταχειρίζονται όπως θέλουν, ούτε να αποφασίζουν τί είναι καλό για εμάς. Καλό για εμάς είναι αυτό που προστάζει η καρδιά μας και ας μας βγεί σε κακό, αυτό άλλωστε είναι η ζωή.

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

Άκου τι μου ειχε πει ενα απο τα πρώτα μου φλερτ που μου έριχνε και μια 5ετια οταν σε ερώτηση "ποιό έργο θέλεις να δούμε?" απάντησα "δε με νοιάζει".
" Πάντα να ξέρεις τι θέλεις.Κι αν ακόμη δεν ξέρεις,κάτι να λες.Θέλω να δώ αυτό, θέλω να πάω εκεί,θέλω να κάνουμε αυτό. και μετά θα το κουβεντιάζουμε και θα αποφασίζουμε. Αλλά πάντα θα έχεις δική σου επιθυμία" Τώρα να πω πως τον ακουσα το χριστιανό? ψέμα θα πω...
Καλημέραααα

korinoskilo είπε...

@εστρε...... τα ειπες με δικα σου λογια σ ευχαριστω :))) με γεια και η βιβλιοθηκη :))



@σοφια ..... και εσυ το τιρισες κατα γραμμα ... σκεφτομουν οσο το διαβαζα :ρρρ
κουκλος ο πρωην :Ρ



καλημερουδια κοριτσια :)

ELvA είπε...

Δεν υπαρχει περιπτωση να μη ξερω τι θελω και να αποφασιζουν αλλοι για εμενα...;)
Eχω γνωμη και το αυτο επιθυμω και για τους αλλους, ασχετα αν δεν συμφωνουμε παντα με ολους!
Υπαρχει και κατι που λεγεται διαλογος, σωστα;

Πολλα φιλια, Ελενα μας!

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Εννοείται καλέ!
Οταν δεν κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, θα πας εκεί που κοιτάς!
Μόνοι μας την απόφαση και τα αποτελέσματά της μόνοι μας κι αυτά!
Ετσι δημιουργείται η ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
Καλημέρα

Savvina είπε...

Καλημέρα korinoskilo.
Ανασφάλεια...
Μεγάλο θέμα...
Πολλοί άνθρωποι νοιώθουν ανασφάλεια λόγω κάποιον καταστάσεων που θα έχουν ζήσει στο παρελθόν.
Το καλύτερο όμως είναι να μπορείς να στηρίζεσαι στα δικά σου πόδια.
Να παίρνεις μόνος σου αποφάσεις για το τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου.
Να μην καθοδηγήσει από κανέναν.
Απλά να ρωτάς την γνώμη ανθρώπων πολύ αγαπητών σου και στο τέλος να αποφασίζεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.

Φιλιάααααα....

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Ενα απ' τα λάθη της ζωής μου είναι όταν μιά δυό φορές είπα να δοκιμάσω να γίνω χαλί(από έρωτα ίσως, ή από ανάγκη για δουλειά)
Ντράπηκα για τον εαυτό μου...άσε που τελικά δεν ευόδωσε γιατί δεν ήμουν ο εαυτός μου
Καλημέρες και φιλιά Κυρία μου..

Global Greek είπε...

ετσι είναι και είναι ενδιαφέρον που πολλοί επιλέγουν από μόνοι τους να έχουν σωφέρ. το βιβλίο μπάι δε γέι, άκουσα οτι είναι πολύ καλό..

korinoskilo είπε...

@ελβακι ..... ολοσωστα!!!
ε δεν περιμενα και κατι αλλο απο σενα ;)


@αστρο..... τπτ δεν εννοειτεεεε κοιτα γυρο τι γινετεεεε μπρρρρ :)


@σαββινα .... μικρο μου σοφο μου εσυ :))))


@ελιτσα.... νομιζω οτι δεν χρειαζετε να ντρεπεσε ... απλα να το συνηδητοποιεις και (ισως) να μην το ξανακανεις.... εμπειριες και αυτες ;)


@γκλομπαλ.... σαφως και επιλεγουμε εμεις τι θα ειμαστε .. οποιος δεν το παραδεχετε αυτο ... χμ...
πιστευω πως θα σου αρεσει το βιβλιο ναι :))))


καλο μεσημερι :))))))

Miss Pink είπε...

το χειρότερο είναι να νομίζεις οτι αποφασίζεις μόνος σου και οτι την τελική κουβέντα για τον εαυτό σου την έχεις εσύ, ενώ.......

roadartist είπε...

Kαλά τα λέει αλλά δύσκολο να ακολουθηθούν στην εποχή αυτή.. :)

korinoskilo είπε...

@καθριν ..... καλα αυτο θελει μεγαλη μαγκια για να το πετυχεις:ρρρρρ


@ροαντ.... θα πω μια φραση που την ειχα κανει και ποστ .......

γινεται αλλα ειναι δυσκολο &

ειναι δυσκολο αλλα γινετε :)

αποφασιζουμε τι θα ακολουθησουμε :)



καλησπερουδια :)

Mousikoulis είπε...

Χαιρετώ! Αν κάποιος θέλει να χειραγωγήσει ας υιοθετήσει ένα παιδάκι να του περάσει τα πιστεύω του σύμφωνα με τα δικά του (και αυτό πάλι εν μέρη γίνεται)

Απο την άλλη αν κάποιος θέλει να χειραγωγηθεί καλά κάνουν και τον χειραγωγούν! Δεν πιστεύω να μπορεί να σε χειραγωγήσει κάποιος χωρίς να το καταλάβεις!!!

Φιλιάαααααααα

aKanonisti είπε...

Εγώ προσπαθώ να μην παίρνω αποφάσεις... αλλά οταν το κάνω.. δεν με πιστεύουν και φοβούνται πως κάτι ετοιμάζω...
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Μάλλον... είναι θέμα χαρακτήρα... και ο χαρακτήρας... δεν νομίζω πως αλλάζει... όσα βιβλία και αν διαβάσει κανείς....

Γιάννης Παππάς είπε...

ενα εχω να πω μην ακους κανενα οδηγα καλά τι πας

καλη σου νυχτα

Giannis Ianossss είπε...

........ εγώ θα σε συμβούλευα κάτι άλλο ν' αγοράσεις.
-- Πόσο έχει; -- Μόνο φράγκα εφτά. Αφού το θέλεις, πάρ' το.
Ενα στιλέτο έχω μικρό στη ζώνη μου σφιγμένο,
που ιδιοτροπία μ' έκανε και τό 'καμα δικό μου·
κι αφού κανένα δε μισώ στο κόσμο να σκοτώσω,
φοβάμαι μη καμιά φορά το στρέψω στον εαυτό μου ...

Μάτα είπε...

Είναι γεγονός πως καμμιά φορά πρέπει να γίνεις bitch για να μην ξεφύγεις από την πορεία σου και να μην προδώσεις τους στόχους και τα ιδανικά σου.
Καληνύχτεεεεεες!!!!

palalos είπε...

πολυ ενδιαφερον, αλλα δεν θα ηθελα να παρω θεση υπερ η κατα για κατι...οι ευθυνες μοιρασμενες ...

Ανώνυμος είπε...

IF YOU ARE A BITCH,YOU ARE A BITCH,AND IF YOY WANT TO RAID,RAID
WHITE HORSE

Dreamy Cloud είπε...

Είναι υπέροχο να έχεις ελευθερία και βούληση σε ότι κάνεις χωρίς να χρειάζεσαι κάποιον ή να σου επιβάλεται κάποιος. Άλλο η άποψη του άλλου και η συμβουλή του και άλλο να σε μετατρέπει σε άβουλο πλάσμα. Σωστά τα λέει στο βιβλίο! Φιλάκια πολλά!!!

korinoskilo είπε...

@μουσικουλιμ ..... εκπλησομαι που παλι συμφωνουμε :Ρρρρρ


@ακανον........ Ε ΟΧΙ δεν σε εχω για αναποφασιστη :ρρρ
ο καθε χαρακτηρας βελτιωνετε σε σημειο που θελει να βελτιωθει ο ιδιος και αν θελει ;)


@γιαννη Π ....... αυτο ειναι το μονο σιγουρο :))))


@γιανν ....... μπριτς :Ρ


@ματα....... ετσι.. ξερεις εσυ :)


@παλαλος....... καλα κανεις .. οπως νιωθεις κανεις :)))


@ανωνυμο λευκο αλογο ..... εγω σιγουρα καβαλαω .... εσυ?!!!
υγ ... υπ οψην οτι το μπλοκ εχει καουντερ :)


@ντριμι .... χαιρομαι που συμφωνεις εχει και αλλα καλα το βιβλιο θα σου αρεζε :)


καλημερα σε ολους :)

Lucretia είπε...

Είναι δύσκολο να μην επηρεάζεσαι από τους άλλους.Πρέπει να ακούς τις απόψεις των άλλων αλλά να μην τις υιοθετείς άκριτα.Γιατί τότε ίσως έρθει μια στιγμή που θα συνηδητοποιήσεις ότι έζησες την ζωή καποιου άλλου και όχι και τη δική σου.

koukouvitsa είπε...

εχει πολλες χαζες ξανθες και μη εκει εξω μην το ξεχνας αυτο

korinoskilo είπε...

@συνεφακι ..... οπως τα λες.. :))))



@ερη ... και να ηταν μονο ξανθες:Ρ



καλο βραδυ κορτσουδια :)))

Truthseeker.Vasiliki είπε...

Προσωπικά, το βρίσκω πολύ καλό το βιβλίο και είμαι υπέρ της ανάγνωσης των "καμουφλαρισμένων" βιβλίων, όπως τα αποκαλέσατε, γιατί όλο και κάτι ωφελούμαστε...

Η απόλυτη και κατοχυρωμένη ελευθερία υπάρχει μόνο στη σκέψη μας...
Το αν και κατά πόσο επηρεαζόμαστε στις αποφάσεις μας, εξαρτάται από την προσωπικότητα και την ιδιοσυγκρασία του καθένα και αυτό δύσκολα αλλάζει...
Όλοι οι άνθρωποι πιστεύουν ή ισχυρίζονται ότι είναι "ελεύθεροι" ή ότι είναι "ο εαυτός τους"...
Όμως γινόμαστε ο εαυτός μας μόνο όταν ακολουθούμε τη δική μας γνώμη και όχι τη γνώμη των άλλων.

Δυστυχώς, σε κάποιους συνανθρώπους μας, λείπει η αυτοπεποίθηση και δυσκολεύονται να πάρουν πρωτοβουλίες, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται περισσότερο από κάποιους άλλους!!!

Η διαφορετικότητα είναι που κάνει τη διαφορά...

Καλό βραδάκι Ελενάκι...

korinoskilo είπε...

καλο βραδυ και σε σενα βασιλικη... τι να πω .. τα ειπες ολα και ξερεις ποσο συμφωνω :)))

dsquared είπε...

Μια επισης καλη συμβουλη που ειχα ακουσει ειναι οτι κανεις δεν ξερει καλυτερα απο εσενα τι χρειαζεται ο εαυτο σου.
Δηλ. μια απο τα ιδια με αυτο που λες.
din

korinoskilo είπε...

ολοσωστο και αυτο ντινα :)))

αντε για υπνο τωρα:Ρ

Ανώνυμος είπε...

Χά!
Χλωμό προς το πεθαμενί η ανεξαρτησία. Η κοινωνία μας αποτελείται από ψυχολογικούς σκλάβους που εκπαιδεύτηκαν να νομίζουν ότι είναι ανεξάρτητα άτομα.

Το κείμενο είναι μια εξυπνότατη παγίδα. Σε βάζει στο λούκι να καταστρέφεις εκ των προτέρων οποιαδήποτε σχέση πάει να δημιουργηθεί. Όταν ένας άνδρας βρίσκει μία γυναίκα και το αντίθετο, υποτίθεται ότι ερωτεύονται. Τότε εκεί συγχωνεύονται ο ένας με τον άλλον στα ΠΑΝΤΑ. Όταν ερωτεύεσαι δεν μπορείς να κάθεσαι να σκέπτεσαι την ανεξαρτησία σου. Καταστρέφεται η ατμόσφαιρα της σχέσης.
Αν υπάρχουν διαχωριστικές σκέψεις για «προσωπική ανεξαρτησία» ή για «προσωπική επιβολή» τότε ο όποιος έρωτας ή άλλος σοβαρός ψυχολογικός δεσμός διαλύεται εκ των πραγμάτων ή δεν υπάρχει καν από την αρχή. Δεν μπορείς να αγαπάς υπολογιστικά. Ή αγαπάς ή όχι.
Έτσι ο υπολογισμός που ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, από βιβλία σαν και αυτό, από ψυχολόγους, ψυχίατρους και κάθε άλλου είδους «ειδικό» (τρομάρα τους για ειδικοί) μόνο για το καλό του κόσμου δεν είναι. Είχα πετύχει μία «ειδικό-μαϊντανό» στην τηλεόραση (σε μεσημεριανάδικο) που έδινε μόνιμα συμβουλές για το πώς να σώσετε τον γάμο σας, αλλά εκείνη ήταν ήδη τρεις φορές χωρισμένη.
Εξάλλου ΠΌΤΕ ΚΑΙ ΠΟΎ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΆΝΕΙΑ της γης υπήρξαν ανεξάρτητοι (ψυχικά και πνευματικά) άνθρωποι για να έχουν την ικανότητα να διδάξουν την προσωπική ανεξαρτησία στους άλλους;
Το θέμα της ανεξαρτησίας είναι πολύ περίεργο και μεγάλο για ένα περιορισμένο σχόλιο. Θα κλείσω με ένα ρητό:

Όταν ακούσεις κάτι που ταιριάζει με τις ιδέες σου πρόσεξε μήπως είναι λάθος. Αν ακούσεις κάτι που δεν ταιριάζει με τις ιδέες σου πρόσεξε μήπως είναι σωστό.

korinoskilo είπε...

βρε καλως το παιδι.... χαθηκες ...

καλα δεν μιλαμε για μεσημεριανες εκπομπες μιχαλη... μιλαμε οτι καποιοι ανθρωποι απο την ανασφαλεια τους γαντζονοντε πανω σε αλλους και χανουν την προσωπικοτητα τους....
και καποιοι αλλοι , τους οποιους εγω θεωρω πιο ανασφαλεις, το παιζουν ,,αφεντικα,, στις σχεσεις ειτε αυτες ειναι ερωτικες ειτε γονεις-παιδια ,

δηλ επιβαλουν τι θα σπουδασει το παιδι, πιον θα παντρευτει το παιδι, που θα δουλεψει το παιδι , τι θα ψηφισει η συντροφος κτλ κτλ

σαφως και ο ερωτας ειναι αμοιβεο και γινεσε ενα με τον αλλον αλλα θελει πολυ δημοκρατικοτητα αυτο στην πορεια του χρονου.....
αλλα δεν μιλαμε για αυτο το θεμα :)

και ακριβως για το τελευταιο που ειπες... πρεπει να ακουμε τα παντα και να κρινουμε ακομη και αυτους που λες εσυ ψευτοψυχολογους :)


την καλημερα μου

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά χάθηκα, γιατί προσπαθώ να κάνω μια εσωτερική ανακαίνιση, την οποία έχω αναβάλλει εδώ και πολύ καιρό. Είπα να περάσω λίγο από το διαδίκτυο και να επισκεφτώ για πρώτη φορά τους φίλους που με παρακολουθούν.

Πραγματικά, αν ξέρεις να ακούς μπορείς να μάθεις πράγματα ακόμη και από τους ψευτοψυχολόγους.

korinoskilo είπε...

σου ευχομαι καλη ανακαινηση οπως την θελεις :)))

Global Greek είπε...

μου φτιάχνεις τη μέρα με τις αναρτήσεις σου, γι'αυτό κι εγώ, σ'εβαλα στο "Η επιλογή της εβδομάδας"! αλλαξα λίγο το layout του blog μου, κοίτα επάνω δεξιά :-)))

korinoskilo είπε...

αχ!!! ποτε μπηκε αυτο σημερα?!!!

πρεπει να γραφω καθε μερα τωρα?!!!

με ανγχωνεις τωρα????:Ρρρ

σε ευχαριστω πολυ ....
αμοιβαια τα ,,περιμενω να γραψει ποστ,, :ρρρ

KitsosMitsos είπε...

Απλώς να είσαι ο εαυτός σου, τίποτε άλλο. ΑΝ προσπαθήσεις να υποδυθείς ρόλους, τότε κάπου χάνει το θέμα
Καλημέρα

Vrakas Kostas είπε...

Ο ανθρωπος,καλως η; κακως,ειναι κοινωνικο ον.
Που σημαινει,πως μονος του,δεν μπορει να ζησει.
Αναγκαστικα λοιπον,η..συμβιωση,επηρεαζει.
Αμμεσα η; εμμεσα.
Κι επειδη ο χαρακτηρας του,δεν ειναι ντε φακτο δεδομενος αλλα εν διαρκη εξελιξει,δεχεται επιρροες.
Επιρροες που συναγουν στις αλλαγες του.
Με αλλα λογια...
Αν ο καθενας μας δογματικα δηλωσει πως εγω..αυτος ειμαι,τοτε εχει ορισει τον εαυτο του.
Και ο ορισμος,δηλει τετελεσμενο.
Το τετελεσμενο δε,τεινει να γινεται πεπερασμενο.
Εν κατακλειδι,οι οποιες επιρροες που δεχθηκε,τον εχουν αλλιωσει σε τετοιο βαθμο,που παυει πλεον να ειναι ευμεταβλετος και λειτουργικος.

Αρα,το να μην δεχεσαι επιρροες,ειναι σαν να εχεις απομονωθει κοινωνικα.
Και εκ των πραγματων,η οποια επιτυχια σου,ειναι καταδικασμενη να μην ξεπερναει την..σκια σου!

Καλο υπολοιπο Κυριακης Λενακι!

Υγ..1..Απο το βιβλιο..Vrakas Kostas 5000 BC.

Global Greek είπε...

αχαχαχα, καλά μην αγχώνεσαι βρέ, έχεις γράψει άλλωστε τόσα που μπορούν οι καινούργιοι να ψυχαγωγηθούν με τα παλιότερά σου μέχρι να βγει το επόμενο!! Θα λείγει κάθε εβδομάδα ( αν θυμάμαι δηλαδή να το αλλάζω!) για να δούμε, δεν ξέρω αν οι αναγνώστες το πατούν :-))) ελπίζω!! φιλιά!

korinoskilo είπε...

@κιτσος.... ναι και ειδικα οταν περνουμε ρολους αλλονων... ή μας ,,επιβαλουν,, αλλους ρολους ;)



@κωστη..... τρελενομαι για τις αναλυσεις σου :ρρρ
αυτα που λες ειναι υγηεις καταστασεις... μιλαμε για φασεις που η μη-αυτοεκτιμηση φερνει τον αλλον σε θεση να του ,,επιβαλουν,, αποψεις,θεσεις, τροπο ζωης κτλ κτλ



@γκλομπαλ.....καλα με εσωσες δεν το ειχα σκεφτει οτι μπορουν να διαβασουν και τα παλια.... καλα τελικα 2 μυαλα ( και τι μυαλα) ειναι παντα καλυτερα ;)))
δεν εχει σημασια αν το πατουν ΄η οχι ... τι τιμη που μας κανεις εχει μεγαλυτερη αξια ;)


καλο βραδυ σε ολους σας :)))

xristina είπε...

korinoskiloooooo :-) το θέμα είναι να απολαμβάνουμε την διαδρομη απο οποια θέση και αν ειμαστε ,οδηγού ή συνοδηγού. ταξίδι ειναι...αλλα αν κουραστούμε ...αλάζουμε θέσεις ή κατεβένουμε απο το αυτοκίνητο. Το θέμα ειναι...?...πως το βλέπει κανεις και...?... ομολογώ οτι ήταν μια "δυσκολη" ανάρτηση και δεν υπάρχουν "ευκολες" απαντησεις.καλησπέρα.

Matriga είπε...

Έλενα,
καλημέρα. Με πιάσαν τα μεταφυσικά μου, σήμερα. Δεν έκανα λάθος, απλά η αγάπη καμιά φορά μας δυσκολεύει γιατί μας αλλάζει... Κάθε αλλαγή και δύσκολη, αλλά ευλογημένη ;)

Τώρα όσο για την ανάρτηση σου τα λες όλα πολύ σωστά. Απόψε με επιασε πάλι η τρέλα μου και λέω την καληνύχτα μου με ένα τραγούδι που μου μοιάζει ταιριαστό με την ανάρτηση του κάθε blogger ή τη διάθεσή του. Λοιπόν σου αφιερώνω:

http://www.youtube.com/watch?v=vp-7poBVp0Y&feature=related

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Τελείωνεεεεε...λέωωωωω!

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Θες μια λέξη;

korinoskilo είπε...

χρηστινα..... σιγουρα οπως νιωθει κανεις καλυτερα ... αυτο πρατει... οχι και δυσκολη βρε!!!


@μαρτι... θενκς για το τραγουδι... ειδα ειδα οτι ζουρλαθικες χτες και χαριζες τραγουδια παντου ;)


@ελιτσα....θα γραψω πως περναω αυτες τις μερες θες?:ρρρ


καλημερουδια σε ολους

Ελιά Μαϊστρα είπε...

ναι σε όλα

Matriga είπε...

Καλημέρα Έλενα.
Είδες όμως...
Τρελή, τρελή, αλλά με ταιριαστό τραγούδι στον καθένα! lol

Μου άρεσε πολύ το θέμα σου και το "άσε με να κάνω λάθος" επίσης, εκτός απ΄ ότι μου αρέσει ταιριάζει στο απόσπασμα του βιβλίου.
Θα το διαβάσω!

Φιλάκια πολλά!!!